Sparen buitenland

direct-geld

Rentepercentages in het buitenland

Er zijn een paar banken in Nederland, zoals de ABN Amro bank en de SNS bank, die ook verschillende vestigingen in het buitenland hebben. Het kan zijn dat bijvoorbeeld de SNS bank in een ander land in Europa een hogere rente geeft aan zijn spaarders dan in Nederland. Het is dan toch niet zo makkelijk om over te stappen. Meestal geldt bij deze banken namelijk de regel dat alleen mensen een spaarrekening kunnen openen als ze in het desbetreffende land woonachtig zijn. De verschillende rentes van de verschillende banken in het buitenland kun je op internet nakijken. Vrijwel iedere bank heeft een eigen website waar alle informatie over het openen van een spaarrekening vermeld wordt en hoeveel rente je ontvangt. Je kunt zo dus makkelijk en snel alle rentepercentages met elkaar vergelijken.

Spaarrekening in het buitenland

Geld is een heel belangrijk product waar we tegenwoordig niet meer zonder kunnen. Met geld kun je bijna alles; je kunt er eten en drinken voor kopen, kleding mee kopen, onderdak mee huren of kopen, een auto mee financieren en van op vakantie gaan. Je kunt ook lenen met bijvoorbeeld een persoonlijke lening zodat je duurdere producten kunt kopen.
Hoe meer geld er op je bankrekening staat, hoe meer je ervan kunt doen en kopen. Daarom is het erg belangrijk dat mensen maandelijks een bedrag op een aparte rekening, oftewel een spaarrekening, zetten. Zo bouw je een mooi bedrag op, waar je later profijt van hebt omdat je er bijvoorbeeld je wensen mee kunt vervullen. De meeste Nederlanders hebben een spaarrekening bij een bank in Nederland geopend, maar je kunt er ook voor kiezen om in het buitenland een spaarrekening te openen.

Risico van spaarrekening in het buitenland

Niet veel mensen lukt het meer om een spaarrekening bij een buitenlands filiaal van een bank die in Nederland haar zetel heeft, te openen als ze er niet woonachtig zijn. Dit is omdat veel banken eisen dat spaarders woonachtig zijn in het land waar de rekening wordt geopend. Veel banken maken klanten het erg moeilijk of soms zelfs onmogelijk op te sparen bij een buitenlands filiaal. Als je van plan bent om een spaarrekening te openen in het buitenland een land waar de euro geen betaalmiddel is, moet je rekening houden met een groot risico, namelijk valutaschommelingen. Buitenlands spaargeld kan in dat geval dus dalen in waarde en op dat moment is een hoge rente dus alleen maar gebakken lucht. Daarnaast loop je ook een enorm risico als de buitenlandse bank failliet zou gaan. Deze zal normaliter niet onder het garantiestelsel van DNB vallen en dus loop je een grote kans dat je in het geval dat de bank failliet gaat, geen cent terug ziet van je spaargeld.